SEO

Wat is SEO?

seoSEO of search engine optimization (in het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie) is het proces waarbij je je website optimaliseert om bovenaan de zoekresultaten te ranken.

Concreet betekent het dat jouw website zo hoog mogelijk in zoekmachines komt te staan voor bepaalde zoekopdrachten (= keywords of zoektermen).
Hoe hoger in de zoekresultaten je website staat, hoe meer bezoekers de weg naar je website zullen vinden.

Wat zijn de voordelen van SEO voor jou?

 • Meer naambekendheid want je website is zichtbaarder in zoekmachines
 • Duurzame investering op lange termijn
 • SEO is kostenbesparend, je kan dit (al dan niet gedeeltelijk) zelf uitvoeren
 • Met SEO trek je via zoekmachines geïnteresseerde bezoekers (= potentiële klanten) naar je website
 • Een hoge positie in zoekmachines wekt vertrouwen op (“als je bovenaan in Google staat, moet je wel goed zijn”)
 • Bezoekers die via zoekmachines naar uw website komen zijn in het algemeen zeer kwalitatieve bezoekers en gaan sneller over tot actie op uw website.

Hoe kan ik je helpen met de SEO van je website?

SEO voor je websiteJe kan een beroep doen op mij als je op zoek bent naar een SEO specialist om je online marketing team te ondersteunen. Dit kan zowel voor korte opdrachten als langere (deeltijdse) opdrachten. Lees hier meer over mijn diensten als SEO specialist.

 • Ben je geïnteresseerd in specifieke SEO diensten zoals keyword research? Bekijk de SEO diensten voor meer informatie!
 • Wil je graag starten met een gratis SEO check? Deze kan je hier aanvragen!
 • Wil je graag eerst zelf meer leren over zoekmachineoptimalisatie? Neem dan de gratis SEO tutorial door.
 • Liever meteen aan de slag en snel resultaat? Lees dan zeker deze 11 SEO tips.
 • Blijf je graag op de hoogte van de laatste SEO-nieuwtjes? Lees dan zeker mijn SEO blog want ik publiceer regelmatig nieuwe artikels.
 • En alvast een belangrijke SEO tip: registreer je vandaag nog op Google Mijn Bedrijf indien je dit nog niet hebt gedaan (je website hoeft zelfs nog niet af te zijn).

Hoe pak ik een SEO-traject aan?

SEO check

Ik start steeds met een SEO check van je website. Dit is de enige manier om correct de pijnpunten van je SEO in kaart te brengen. Zonder de SEO check praten we over veronderstellingen in plaats van feiten.

SEO-traject op maat

Op basis van deze resultaten gaan we verder. Met jouw verwachtingen, doelstellingen én budget in het achterhoofd stippel ik een SEO-traject uit op maat van je onderneming.

Doorheen het proces koppel ik regelmatig terug met resultaten, analyses en kpi’s. Dat is de enige transparante manier van werken. Zo heeft iedereen een juist beeld van de prestaties van de SEO-campagne. Dit laat ons ook toe tijdig bij te sturen indien nodig.

Mijn SEO visie

SEO draait om je bezoekers, niet om zoekmachines

SEO is de juiste bezoekers via zoekmachines aantrekkenZoekmachines willen steeds het beste resultaat voorschotelen aan hun bezoekers. Als je bovenaan de organische zoekresultaten van Google wil staan, kan dat alleen met kwalitatieve content en een positieve gebruikerservaring.

Daarom is het belangrijk dat je goede content ontwikkelt voor jouw potentiële klanten. Biedt een antwoord op hun vragen.

Zoekmachines zoals Google herkennen wanneer een bezoeker een “positieve ervaring” heeft op jouw website. Je bezoeker:

 • blijft lang op je website en bekijkt veel pagina’s
 • vult een contactformulier in
 • kijkt na jouw site bezocht te hebben niet verder in de zoekresultaten (want je bezoeker heeft het antwoord gevonden)

Dit zijn voor zoekmachines allemaal signalen dat jouw website een antwoord biedt op de vraag / het probleem (en dus de zoekopdracht) van je bezoeker.

Wat zeggen mijn klanten?

Kim Degraeve
Kim Degraeve
17:52 19 Oct 17
Ik contacteerde Stijn het eerst om mijn SEO en mijn "sucky" website te bekijken. Hij zorgde ervoor dat ik ongelofelijk goed gevonden wordt op SEO, maar bekeek ook de gehele structuur van de website. Naast zijn skills hierin moet ik hem ook echt al zijn punten geven op klantvriendelijkheid, man wat moet hij afgezien hebben met mijn duizenden mailtjes. Hij stond altijd paraat, reageerde bijna altijd onmiddellijk (heeft er waarschijnlijk wat nachtwerk aan overgehouden) en kwam zelf ook met oplossingen (hij dacht mee). Wat ik altijd enorm apprecieerde is dat wanneer hij werkte aan iets dat hij me altijd op de hoogte hield van wat de kostprijs ging zijn, bij elk extra ding ik vroeg vermeldde hij direct de meerprijs en vroeg dan of hij door mocht gaan met de opdracht. Niet dat ik hem niet al vertrouwde, maar het is leuk dat je op die manier niet verrast wordt door een bepaald bedrag. Nu zie ik Stijn als mijn technisch "raadgever" hij is mijn go to als ik niet weet wat ik moet doen.. en ondertussen hielp hij me ook met mijn tweede website 🙂Lees meer
Bram Solomé
Bram Solomé
18:33 23 Oct 17
Mediaplay is een absolute aanrader voor het bouwen van je website! Zaakvoerder Stijn Mistiaen maakte een mooie site voor ons en wij hebben sinds het lanceren ervan veel nieuwe klanten bereikt. We staan dan ook altijd zeer goed in de google ranking. Alle hedendaagse wensen zoals online boekingen en integratie van sociale media werden vervuld. De samenwerking en communicatie verliepen heel vlot en de prijs was meer dan correct. Stijn leerde ons zelf aanpassingen doen aan de site zodat we niet telkens afhankelijk zijn van derden als er weer eens iets aangepast moet worden. Absolute topper!!!Lees meer
Heidi Hemelsoet
Heidi Hemelsoet
06:47 20 Oct 17
Door de professionele begeleiding van Stijn van Mediaplay kreeg mijn zaak een enorme boost. Door hem leerde ik inzien dat een website meer is dan enkel een visitekaartje. Het is een ideale bron voor klantenwerving. Door te investeren in optimalisatie van de website, sta ik vandaag op een ereplaats in Google , zoekterm "boekhouder Gent".Lees meer
Tom Claeys
Tom Claeys
10:38 08 Nov 17
Alleen maar superlatieven voor het werk van Mediaplay. Een mooie website op maat, die altijd snel opgepikt wordt op Google, en de juiste doelgroep bereikt. Ook door de dienst na verkoop en persoonlijke aanpak onderscheidt Stijn zich van de concurrentie. Een absolute aanrader.Lees meer
Marijke Baeckelandt
Marijke Baeckelandt
07:14 22 Nov 17
Correcte en vriendelijke afhandeling van onze vraag. Website werd binnen de afgesproken deadline gemaakt met volledige inspraak over uitzicht en functionaliteit. De grote meerwaarde is de uitgesproken klantvriendelijke dienstverlening. Indien niet onmiddellijk of binnen enkele uren, kun je er zeker op vertrouwen dat je binnen de 24 uren een antwoord krijgt. Problemen en vragen worden bijzonder snel opgelost en altijd met een uitgesproken klantgerichte reflex. De prijs van de website bleek bovendien erg concurrentieel tav andere offertes. Erg tevreden met de samenwerking.Lees meer

Vraag vandaag nog je gratis SEO check aan!

Gratis SEO check

Op die manier weten we meteen hoe je website presteert
en kunnen we sneller en gerichter de pijnpunten aanpakken.

Gratis SEO check aanvragen

Recente blogartikels

08jan

Gaan mijn Google posities verloren als mijn nieuwe website online gaat?

Als je je oude website vervangt door een nieuwe website, verlies je dan ook je hoge posities in de Google zoekresultaten?.. Lees verder →
22dec

Google toont vanaf nu meer tekst in de zoekresultaten

Sinds enkele weken toont Google iets meer tekst in de zoekresultaten. Waar tot voor kort maximum circa 155 karakters werden getoond in de.. Lees verder →
18dec

SEO tip: hoe optimaliseer je een afbeelding?

Als er 1 iets duidelijk is geworden in mijn SEO-audits van het afgelopen jaar, dan is het dat afbeeldingen vaak nog steeds niet.. Lees verder →
Google Beoordelingen
5.0