Webdesign voor praktijk Solomé uit Nazareth-Eke
  • Webdesign Bram Solomé Nazareth Eke

Webdesign voor praktijk Solomé uit Nazareth-Eke

De vraag van Bram Solomé uit Nazareth-Eke

Enkele maanden terug contacteerde Bram Solomé uit Nazareth-Eke mij voor een nieuwe website. Zijn vorige website had hij enkele jaren terug zelf gemaakt na een workshop bij mij, maar deze was dringend aan vernieuwing toe. Omdat hij zelf geen tijd meer had hiervoor, vroeg hij of ik zijn nieuwe website kon maken.

De oude website scoorde goed in google, dit moest dus behouden blijven. Aangezien hij niet langer alleen werkt, zou er ook een andere domeinnaam komen. Het behouden van de rankings van de oude domeinnaam was evenwel van groot belang.

Daarnaast moest de website heel praktisch zijn voor bezoekers; zijn praktijk biedt verschillende soorten therapie en het is belangrijk dat bezoekers snel de juiste informatie terugvinden.

Hoe we dit webdesign-project hebben aangepakt

Eerst en vooral zijn we gestart met het maken van een nieuwe, geoptimaliseerde, website in WordPress.

Gezien de vele soorten therapie die worden aangeboden, werd er extra aandacht besteed aan hoe we dit zo eenvoudig mogelijk konden voorstellen. Daarom worden de verschillende vormen therapie al meteen hoog getoond op de homepagina van de website.

Om de website “persoonlijker” te maken en om vertrouwen op te wekken, werd een fotograaf ingeschakeld om professionele foto’s te maken.

Er werd geen bijkomende keyword research uitgevoerd, maar de pagina’s werden wel geoptimaliseerd op de pagina’s van de verschillende soorten therapie. Telkens op de naam van de therapie. Op die manier is de website goed zichtbaar voor lokale zoekopdrachten.

Om de rankings van de oude domeinnaam te behouden werd er een technische ingreep doorgevoerd: er werden 301 redirects geplaatst van de oude domeinnaam naar de nieuwe. Op die manier geef je mee aan Google dat je website (of de afzonderlijke pagina’s) definitief naar een andere locatie zijn verhuisd. En zo kan je ook goede rankings grotendeels behouden.

Resultaat

De nieuwe website nam al snel de goede posities van de oude website over. Daarnaast werden ook de nieuwe vormen van therapie (en de desbetreffende nieuwe pagina’s) snel goed zichtbaar in Google.

Wil je ook een website laten maken? Ontdek hier hoe wij je kunnen helpen. 

 

Wil jij ook een website die je effectief meer klanten oplevert?

Contacteer mij voor een vrijblijvende babbel. Je kan mij gemakkelijk bereiken op mijn gsm (0486 62 14 56), via e-mail (stijn@mediaplay.be) of via onderstaand contactformulier.

Op werkdagen mag je van mij binnen 24u een antwoord verwachten.  • Client Praktijk Solomé
  • Date 28 augustus 2017
  • Tags Webdesign
  • URL View Project

Gerelateerde projecten