Online marketing voor Jan Bossuyt
  • Online marketing voor Jan Bossuyt uit Waregem

Online marketing voor Jan Bossuyt

De vraag van Jan Bossuyt

Als ex-ceo van Boss Paints (en Colora) houdt Jan Bossuyt een blog bij en verstuurt maandelijks nieuwsbrieven. Daarin schrijft hij vooral over duurzaam ondernemen. Jan heeft mij gecontacteerd met de vraag of ik zijn blogberichten meer onder de aandacht van de juiste personen kon brengn.

Hoe ik dit heb aangepakt

Eerst en vooral heb ik zijn bestaande blog omgezet naar WordPress. Een nieuwe layout was niet prioritair. Het was wel belangrijk dat de blogberichten het juiste doelpubliek zou bereiken. Daarom heb ik de blog technisch en structureel goed gezet. Ook aan SEO werd (en wordt) de nodige aandacht besteed, zowel technisch als inhoudelijk.

Jan schrijft met regelmaat nieuwe blogberichten, maar vroeger werden verschillende blogberichten ineens online geplaatst. Eén van de veranderingen die ik heb doorgevoerd is een systeem om meer verspreid nieuwe blogberichten te publiceren. Daarnaast optimaliseer ik de nieuwe blogartikels ook; ik lees ze steeds na en ga op zoek naar mogelijk interessante zoektermen.

1x per maand verstuurt Jan ook zijn nieuwsbrief. Hiervoor maken we gebruik van Mailchimp. Ook hier heb ik een bepaalde structuur ingestoken. Zo wordt er nu regelmatiger (1x per maand) een nieuwsbrief verstuurd.

Nieuwe blogartikels worden regelmatig ook verspreid via sociale media (vooral Facebook).

Resultaat

Gezien het relatief kleine zoekvolume op de interessantste keywords, wist ik op voorhand dat dit geen makkelijke opdracht zou worden. Door structureel en op vaste momenten verder te werken aan de blog (en nieuwe blogartikels te publiceren) zit daar nu toch een bepaalde regelmaat in.

De blog wordt nu ook veel beter gevonden door het beoogde doelpubliek. Maandelijks schrijven tussen de 5 à 10 personen zich in om de nieuwsbrief te ontvangen.

 

Wil je meer weten over mijn SEO-diensten? Ontdek hier hoe ik je kan helpen aan meer bezoekers.

 

Kan jouw bedrijf ook extra SEO-advies gebruiken?

Contacteer mij voor een vrijblijvende babbel. Je kan mij gemakkelijk bereiken op mijn gsm (0486 62 14 56), via e-mail (stijn@mediaplay.be) of via onderstaand contactformulier.

Op werkdagen mag je van mij binnen 24u een antwoord verwachten. 

  • Client Jan Bossuyt
  • Date 6 september 2017
  • Tags Online marketing, SEO
  • URL View Project

Gerelateerde projecten